FRAMED [E]BIKE AND
LIFESTYLE STORE 

Tromputte 10,
6269 BC  Margraten (NL)
info@frmd.nl
T +31 [0]43 311 02 82

Je Mountainbike of Racefiets Tubeless Maken

Het Limburgse land is bij uitstek het mooiste mountainbikegebied van Nederland, het is dan ook schitterend om hier door de vele veldwegen en bossen te fietsen.
Even kenmerkend voor dit gebied zijn de vele meidoornheggen langs deze routes. Deze heggen worden 2x per gesnoeid waarbij de vele doorns die deze heggen bevatten helaas ook op de fietsroutes terechtkomen.
Deze doorns zijn keihard en vergaan bijna niet. Helaas zijn onze banden niet bestand tegen deze scherpe doorns die er met gemak doorheen prikken.

Zelfs de dikste banden en extra antilek strippen in de banden kunnen dit niet voorkomen. Er is echter een goede oplossing om dit vervelende probleem te voorkomen waarbij je binnenband wordt vervangen door een luchtdichte buitenband gevuld met vloeibare latex. Deze latex zorgt ervoor dat evt. gaatjes in de buitenband meteen gedicht worden, zodat je gewoon kunt doorrijden als er doorns of kleine steentjes in je band terechtkomen.

Ook voor uw racefiets bieden wij de mogelijkheid om tubeless te rijden, dit levert dezelfde voordelen op als bij het mountainbiken. Wij hebben dit systeem jarenlang getest en kunnen u verzekeren dat dit u veel ellende onderweg kan besparen.

Ook uw fiets kunnen wij voorzien van deze oplossing.
De montage is afhankelijk van de velgen die er op uw fiets zitten, deze maken wij luchtdicht voordat de banden gemonteerd worden. Mochten uw huidige wielen niet geschikt zijn, dan  kunnen wij u evt. een mooie nieuwe set aanbieden compleet afgemonteerd met de tubelessbanden.
Er zijn veel verschillende opties in banden die we kunnen monteren, deze verschillen in profiel, breedte en rubbercompound.

logo