FRAMED [E]BIKE AND
LIFESTYLE STORE 

Tromputte 10,
6269 BC  Margraten (NL)
info@frmd.nl
T +31 [0]43 311 02 82

FIETSEN

De bedrijfsvoering van Framed is gebaseerd op de verkoop van kwalitatief en technisch hoogwaardige innoverende producten met een goede prijs – kwaliteitsverhouding. Enkel de producten die aan die eisen voldoen worden in ons assortiment opgenomen.

RACEFIETSEN en MOUNTAINBIKES
Voor wat de verkoop van racefietsen en mountainbikes betreft is daarom gekozen voor een drietal merken die in de praktijk hebben bewezen in de fietsbranche tot de top te behoren:

Cannondale is een Amerikaans bedrijf dat zich aanvankelijk vooral richtte op de productie van rugzakken enz. voor backpackers en outdoorsman. Om laatstgenoemde doelgroep nog meer te kunnen bedienen werd in 1970 tevens gestart met de bouw van toerfietsen. In 1984 werd het assortiment uitgebreid met de bouw van racefietsen en mountainbikes. Nadat in 1997 Ivan Gotti de Giro won op een Cannondale racefiets, werd het merk ook in Europa steeds populairder. Cannondale is al decennia lang voorloper op het gebied van kwaliteit, techniek, ontwikkeling en design. In Canada hebben ze onder leiding van Peter Denk, een fenomeen op het gebied van innovatieve ontwerpen met een voorliefde voor perfectie tot in detail, een eigen design- en testcenter. Een mooi voorbeeld van een innovatief ontwerp is de door veel mountainbikers zo geliefde “lefty”, een voorvork met vele voordelen waarop Cannondale patent heeft. Cannondale behoort tot de topmerken in de fietsbranche, het maakt fietsen die tot in detail zijn doordacht, waardoor je op een Cannondale iedere keer weer je eigen grenzen kunt verleggen. Heel wat professionele- en recreatieve fietsers rijden daardoor met veel plezier op een racefiets en/of mountainbike van dit merk. Aangezien de laatste jaren steeds meer vrouwen in het recreatieve peloton zijn waar te nemen, heeft Cannondale haar assortiment uitgebreid met racefietsen die zijn afgestemd op deze doelgroep.

Cannondale website

Scott is eveneens van origine een Amerikaans bedrijf met als visie: innovatie, technologie en design. Het bedrijf is momenteel geheel in Zwitserse handen. Scott schreef voor het eerst geschiedenis in de fietsenbranche met het maken van ’s werelds eerste aerodynamisch stuur. Met dit innovatieve ligstuur legde Greg LeMond de basis voor zijn Tour de France overwinning van 1989. Fietsen van Scott hebben het beste van twee werelden. Ze combineren de Zwitserse precisie met Amerikaanse bluf. Scott maakt gebruik van een speciaal carbon en onderdelen van de bekende merken als Shimano, SRAM, Fox en Rock Shox. Scott maakt zeer lichte fietsen met superieure rijeigenschappen, gecombineerd met een zeer fraaie uitstraling. Vooral bij de productie van de mountainbikes loopt Scott vaak voorop. In 2001 wordt wereldwijd het lichtste aluminium frame geïntroduceerd, in 2011 gevolgd door het lichtste mtb carbon frame Scale, waarmee Nico Schurter de Overall MTB World Cup won. Scott was ook een van de eerste fietsmerken met een elektrische vering en elektrisch schakelen op een mountainbike. Scott heeft eveneens een speciaal vrouwenmodel in haar assortiment opgenomen. Diverse profteams, zowel op de weg als in het terrein, rijden thans op Scott fietsen, het merk behoort eveneens tot de topmerken en is niet meer weg te denken uit het peloton. Daarnaast zijn er steeds meer recreanten die het voorbeeld volgen.

Scott website

BMC Switzerland is een premium, Zwitsers fietsmerk. Het bedrijf werd opgericht in 1994 en heeft wereldwijd ongeveer 120 mensen. Het heeft hoofdkantoor in Grenchen, Zwitserland, waar het ook een eigen onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteit heeft; het Impec Lab. BMC's fietsen voldoen aan de hoogste normen in kwaliteit, design en fabricage en het bedrijf belegt zwaar in onderzoek en ontwikkeling om haar ontwerpen en technologieën verder te verbeteren. BMC heeft zijn weg in de geschiedenis geschreven door fietsen te leveren voor de top atleten van de wereld, winnende races zoals de Tour de France, het Team Time Trial en Road World Championships, het MTB XCO World Championchips en tal van Ironman Championchips.

BMC website

E-BIKES
Naast de sportfietsen neemt met name de vraag naar fietsen met elektrische trapondersteuning (e-bikes) de laatste decennia een grote vlucht.

Aanvankelijk was het met name de oudere generatie die, vanwege ouderdom en/of gebreken geen gebruik meer konden maken van een normale fiets, massaal overstapten op een e-bike. De laatste jaren zien we dat daarnaast ook andere doelgroepen (recreatieve fietsers, jongeren) steeds meer de voordelen en het gemak van de e-bike waarderen en overgaan tot aanschaf van een e-bike van hun keuze.

Wij hebben bij de verkoop van de e-bikes eveneens gekozen voor de topmerken Cannondale en Scott.

Beide topmerken beschikken over een uitgebreid assortiment e-bikes, afgestemd op alle doelgroepen. De e-bikes hebben dezelfde hoge kwalitatieve kenmerken als de sportfietsen van dat merk.