FRAMED [E]BIKE AND
LIFESTYLE STORE 

Tromputte 10,
6269 BC  Margraten (NL)
info@frmd.nl
T +31 [0]43 311 02 82

FIETSEN

De bedrijfsvoering van Framed is gebaseerd op de verkoop van kwalitatief en technisch hoogwaardige innoverende producten met een goede prijs – kwaliteitsverhouding. Enkel de producten die aan die eisen voldoen worden in ons assortiment opgenomen.

RACEFIETSEN en MOUNTAINBIKES
Voor wat de verkoop van racefietsen en mountainbikes betreft is daarom gekozen voor een drietal merken die in de praktijk hebben bewezen in de fietsbranche tot de top te behoren:

Scott is eveneens van origine een Amerikaans bedrijf met als visie: innovatie, technologie en design. Het bedrijf is momenteel geheel in Zwitserse handen. Scott schreef voor het eerst geschiedenis in de fietsenbranche met het maken van ’s werelds eerste aerodynamisch stuur. Met dit innovatieve ligstuur legde Greg LeMond de basis voor zijn Tour de France overwinning van 1989. Fietsen van Scott hebben het beste van twee werelden. Ze combineren de Zwitserse precisie met Amerikaanse bluf. Scott maakt gebruik van een speciaal carbon en onderdelen van de bekende merken als Shimano, SRAM, Fox en Rock Shox. Scott maakt zeer lichte fietsen met superieure rijeigenschappen, gecombineerd met een zeer fraaie uitstraling. Vooral bij de productie van de mountainbikes loopt Scott vaak voorop. In 2001 wordt wereldwijd het lichtste aluminium frame geïntroduceerd, in 2011 gevolgd door het lichtste mtb carbon frame Scale, waarmee Nico Schurter de Overall MTB World Cup won. Scott was ook een van de eerste fietsmerken met een elektrische vering en elektrisch schakelen op een mountainbike. Scott heeft eveneens een speciaal vrouwenmodel in haar assortiment opgenomen. Diverse profteams, zowel op de weg als in het terrein, rijden thans op Scott fietsen, het merk behoort eveneens tot de topmerken en is niet meer weg te denken uit het peloton. Daarnaast zijn er steeds meer recreanten die het voorbeeld volgen.

Scott website

BMC Switzerland is een premium, Zwitsers fietsmerk. Het bedrijf werd opgericht in 1994 en heeft wereldwijd ongeveer 120 mensen. Het heeft hoofdkantoor in Grenchen, Zwitserland, waar het ook een eigen onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteit heeft; het Impec Lab. BMC's fietsen voldoen aan de hoogste normen in kwaliteit, design en fabricage en het bedrijf belegt zwaar in onderzoek en ontwikkeling om haar ontwerpen en technologieën verder te verbeteren. BMC heeft zijn weg in de geschiedenis geschreven door fietsen te leveren voor de top atleten van de wereld, winnende races zoals de Tour de France, het Team Time Trial en Road World Championships, het MTB XCO World Championchips en tal van Ironman Championchips.

BMC website

Mondraker is een Spaanse mountainbike fabrikant opgericht in 2001. Mondraker is met name bekend van de Forward Geometry, een lange bovenbuis die voor een veiligere, zelfverzekerdere en stabielere gewichtsverdeling zorgt op de fiets. Met de Zero Suspension technologie, waarbij de shock tussen twee ophangingsschakels zweeft, wordt extreme gevoeligheid voor kleine oneffenheden én grote klappen gecreëerd.

Framed biedt een ruim assortimenet Mondraker mountainbikes modellen. Zo vind je bij ons alle populaire cross country modellen, namelijk Mondraker F-Podium, Mondraker Podium en Mondraker Chrono.

Mondraker website

Factor is een van de meer illustere fietsmerken in de wereld. De naam is een afgeleide van Factory waarmee ze weinig subtiel verwijzen naar hun fabriek. Die fabriek in Engeland stond mee aan de wieg van moderne carbon raceframes. Nog voor het fietsenmerk aan een eigen identiteit begon te bouwen, liet Factor al fietsen op de wereld los die klassiekers en Tourritten wisten te winnen.

Het eerste wat opvalt is dat de Factor racefietsen een heel cleane look hebben. De beste carbonvezels worden gebruikt en het designproces verloopt uiterst verzorgd. Zo zijn de racefietsen van Factor zowel technologisch als esthetisch ware pareltjes.

Factor website

E-BIKES
Naast de sportfietsen neemt met name de vraag naar fietsen met elektrische trapondersteuning (e-bikes) de laatste decennia een grote vlucht.

Aanvankelijk was het met name de oudere generatie die, vanwege ouderdom en/of gebreken geen gebruik meer konden maken van een normale fiets, massaal overstapten op een e-bike. De laatste jaren zien we dat daarnaast ook andere doelgroepen (recreatieve fietsers, jongeren) steeds meer de voordelen en het gemak van de e-bike waarderen en overgaan tot aanschaf van een e-bike van hun keuze.

Wij hebben bij de verkoop van de e-bikes eveneens gekozen voor de topmerken Cannondale en Scott.

Beide topmerken beschikken over een uitgebreid assortiment e-bikes, afgestemd op alle doelgroepen. De e-bikes hebben dezelfde hoge kwalitatieve kenmerken als de sportfietsen van dat merk.